La Paeria pregunta a veïns i entitats què fer amb el Mercat del Pla, que porta un any tancat

L’equip de govern ha iniciat un procés participatiu

Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:14h
Imatge del Mercat del Pla
Imatge del Mercat del Pla | Paeria
L'Ajuntament de Lleida ha convocat aquest dilluns el Consell Territorial del Centre Històric per portar a terme un debat monogràfic sobre el futur del Mercat del Pla.

Els tinents d'alcalde Fèlix Larrosa i Rafael Peris participaran aquest vespre en la reunió, pensada per poder concretar més aportacions en un "exercici de transparència i obertura perquè els propis veïns, empreses i entitats del Centre Històric tinguin l'oportunitat de dir la seva i, entre tots, poder determinar com volem que sigui el Mercat del Pla", segons els responsables municipals.

D'aquesta manera, el procés participatiu per decidir els usos del Mercat del Pla "s'obre a totes les sensibilitats després de diferents iniciatives empresarials que no han reeixit". Ambdós tinents d'alcalde han agraït a totes les persones que han fet aportacions fins ara, dirigides a dinamitzar el Mercat del Pla dins dels àmbits de l'agroalimentació, productes de proximitat i de l'Horta així com d'altres més socials dirigides a entitats sense ànim de lucre o per a un públic més familiar.

Cal destacar que el procés de participació per fer propostes per al Mercat del Pla ja fa uns mesos que està en marxa. De fet, a l'abril es va celebrar la reunió de la Taula de Promoció de la Ciutat per fer propostes per al Mercat del Pla. Aquesta iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Lleida, va ser creada al novembre del 2016 amb l'objectiu de dotar la ciutat d'un mecanisme de debat i totalment participatiu per tal d'encarar els reptes que té Lleida en l'horitzó de l'any 2020.