Les Borges estrena la plaça «1 d’Octubre» que substitueix la de la Constitució

El canvi de nom es va aprovar en el darrer ple municipal del mes de març

Redacció
26 de maig del 2018
Actualitzat a les 0:57h
Imatge de la plaça 1-O de les Borges Blanques
Imatge de la plaça 1-O de les Borges Blanques | ACN
Les Borges Blanques estrenarà aquest dissabte 26 de maig la nova placa amb el nom de “Plaça de l'1 d’octubre” que substituirà el nom de “Plaça de la Constitució”. El canvi de nom es va aprovar en el darrer ple municipal del mes de març a la capital de les Garrigues. L'acte institucional tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre en el marc de la jornada “Som poble, fem república” que es celebrarà al llarg de tot el dia.

La iniciativa, organitzada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de les Borges Blanques, inclou actes oberts a tots els públics i tindrà lloc al Pavelló de l'Oli i la Plaça de la Independència. Els actes començaran a les 12 del migdia amb un vermut republicà i un espectacle amb batucada a càrrec del Grup de Diables de Recerca.

Posteriorment, s'ha organitzat un dinar popular on es podrà escollir entre cassola de tros, amb un preu de 11 euros, o macarrons, amb un preu de 8 euros. Durant la tarda, s'han programat un seguit d'activitats com un passi de documentals, un taller de com desmuntar noticies falses, un berenar per als més petits i una xerrada sobre seguretat digital.

A dos quarts de nou, es preveu el canvi de plaques amb el nou nom de la plaça. L'acte institucional anirà seguit d'una actuació dels Diables Els Borjuts que amenitzaran la tornada dels participants al Pavelló de l’Oli, on està organitzat el sopar que consistirà en entrepans, amb un preu de 5 euros. Per finalitzar la jornada hi haurà una sessió musical i un taller de gintònics.