Reñé nega el mobbing i diu que va cessar l’exinterventor per la paràlisi administrativa

Els dos acusats rebutgen respondre l'acusació particular i neguen haver assetjat laboralment dos funcionaris

Joan Reñé
Joan Reñé | Arxiu
Redacció
26 de maig del 2018
Actualitzat a les 0:29h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que va cessar l'exinterventor de la Diputació de Lleida, Josep Mateu, per "falta de confiança", arran de "múltiples i reiterades queixes" de responsables de serveis de la casa i alcaldes i per causar "paràlisi administrativa" ja que allargava la tramitació i gestió d'expedients amb continus canvis de criteri.

Ho ha dit en la seva declaració com a testimoni en la segona jornada de judici al penal 2 de Lleida, en què s'acusa la cap d'Organització i Gestió de la Diputació de Lleida, Marlen Minguell, i el coordinador de Noves Tecnologies, Gerard Serra, d'assetjament laboral a Mateu i al tècnic informàtic i delegat sindical de la Central Sindical Independent de Funcionaris, Josep Maria Veganzones. Reñé ha negat que cap dels acusats insultés, humiliés o fes un atac a la vida privada a cap dels denunciants i ha negat també que existís mobbing contra cap dels dos.

De la seva banda, tant Minguell com Serra, que han declarat després com a acusats, s'han negat a respondre les preguntes de l'acusació particular. A respostes de les preguntes de la fiscalia i les defenses han negat haver assetjat laboralment cap dels dos funcionaris. Joan Reñé ha declarat durant 40 minuts i ha explicat que, tot i que no hi ha cap document que acrediti les presumptes queixes que alcaldes i treballadors de la Diputació feien de la feina de Mateu, el president de la Diputació ha assegurat que a ell mateix li en van fer verbalment per telèfon i en persona diverses.

"Canviava els criteris i demanava unes coses en uns expedients que en d'altres no demanava. Hi havia casos que s'allargaven anys a causa de les traves de Mateu". "Li vaig demanar que resolgués la paràlisi amb un criteri de col·laboració i no només de restricció", ha dit.

Segons ha declarat Marlen Minguell, aquell dia, Reñé li va dir a Mateu que si no volia col·laborar podia plegar quan volgués i que ella llavors li va dir "vigila perquè et pot cessar". "Li vaig dir pel seu bé, per ajudar-lo. Mai vaig dir-li res en to d'amenaça", ha puntualitzat Minguell.