El govern d’Àngel Ros es nega a fer un informe sobre l’1-O a Lleida

El Ple de la Paeria insta el Govern a "restablir el diàleg i continuar el procés de restauració de la legalitat constitucional i estatutària a Catalunya"

Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:32h
El Ple de l'Ajuntament de Lleida ha tombat una moció presentada conjuntament pel PDECAT, ERC-Avancem i la Crida-CUP en què les tres formacions instaven la Paeria a recollir testimonis, material gràfic i audiovisual i a redactar un informe per explicar "la veritat" dels fets que es van tenir lloc a Lleida durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. La proposta, promoguda a iniciativa de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), ha estat rebutjada pels vots en contra del PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita Rosa Mari Salmerón.

En canvi, sí ha prosperat la moció del grup popular que insta el Govern a "restablir el diàleg i continuar el procés de restauració de la legalitat constitucional i estatutària a Catalunya". Així mateix, el Ple ha expressat el rebuig de la Paeria a la campanya de "criminalització" i a les acusacions d'adoctrinament que estan patint alguns docents en els darrers mesos arran de debat a les aules sobre els fets de l'1-O.

El Ple, corresponent al mes de maig, ha rebutjat en un tens debat una moció en què el PDECAT, ERC-Avancem i la Crida-CUP instaven l'Ajuntament de Lleida a elaborar un informe, a partir de recollir testimonis, material gràfic i audiovisual sobre els fets que van tenir lloc a la capital del Segrià durant la celebració de l'1-O.

El text pretenia que la Paeria facilités a l'ACM tot el material de què disposi de l'actuació policial, incorporant-hi també tot aquell que aportessin testimonis i ciutadans, amb l'objectiu "d'explicar la veritat" i "recuperar el bon nom, la dignitat i el prestigi de la ciutat de Lleida" i poder-ho contrastar així "amb el relat policial i amb les falsedats que es descriuen a la querella de la Fiscalia General de l'Estat", segons sostenia la moció.