VÍDEO Un escamot arrenca llaços grocs dels carrers de Solsona

L'acció ha tingut lloc la matinada del dimecres al dijous

Ramon Estany
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:10h
Imatge de l'escamot treient llaços grocs
Imatge de l'escamot treient llaços grocs

L'avinguda del Pont, neta de llaços grocs Foto: Ramon Estany


Finalment ha passat a Solsona. La passada matinada de dimecres a dijous, un grup de persones no identificades, es van dedicar a retirar llaços grocs i despenjar pancartes de Solsona. L'acció va ser especialment efectiva a l'avinguda del Pont i a la façana de l'ajuntament. Alguns testimonis els van veure, i tots van advertir que anaven camuflats, amb roba fosca, i amb careta.

Un d'aquests testimonis, que els va enregistrar en video, explica com va anar: Diu que eren cap a quarts d'una de la matinada i tornava de Barcelona, entrant per l'avinguda del Pont. Desseguida li va cridar l'atenció una persona que treia llaços grocs, però va pensar que era un fet puntual, doncs aquests dies és habitual veure algú de tant en tant que n'arrenca alguns. Tot seguit, va veure, però, tres nois joves, vestits de negre i amb la cara tapada, i aquí ja va témer el pitjor.

Amb el cotxe, va donar algunes passades per la zona per veure el que feien, i va buscar un lloc a prop per grabar amb el mòbil el que feien, mentres enviava un missatge d'avís al grup de WhatsApp. També explica que aquestes persones anaven molt coordinades, i quan passava algun cotxe, especialment de la Policia Local, dissimulaven.



​Fonts consultades a la Policia Local han explicat a NacióSolsona que ells no van veure res i que no van registrar cap incidència aquella nit.
​L'endemà, simpatitzants i membres dels grups independentistes de Solsona van mostrar la seva indignació a les xarxes.
​L'alcalde de Solsona, en declaracions a l'emissora municipal Solsona FM, ha parlat de la coincidència de l’arrencada dels llaços grocs i altres símbols a la ciutat amb la carta de Millo als ajuntaments i el vol d’avions militars sobre el Solsonès, que s'ha produït justament aquest dijous a mig matí.
A mitja tarda, l’estelada ha  tornat al balcó consistorial de Solsona. “Amb tranquil·litat i sense caure en provocacions, restablirem els símbols amb la mateixa velocitat amb què els arrenquen”, digué l’alcalde David Rodríguez a la ràdio solsonina, tot insinuant “certa coordinació” entre actes feixistes i del govern espanyol.