Professionals sanitaris de Lleida es formen per promoure la reducció del consum de tabac

La 19a Setmana Sense Fum ha programat del 25 al 31 de maig una quarantena d'activitats als centres de salut i escoles

Una dona fuma una cigarreta en una terrassa
Una dona fuma una cigarreta en una terrassa | Adrià Costa
Redacció
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 0:13h
Professionals sanitaris de Lleida es formen aquest dijous al 2n Simposi d'actualitzacions en tabaquisme a Lleida, que es desenvolupa al CAP Primer de Maig de la capital del Segrià, per tal de convertir-se en referents dels altres professionals de la demarcació en promoure la reducció del consum de tabac.

El simposi, està organitzat per la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum de Tabac i l'Agència de Salut Pública de Catalunya, és el punt de partida de la quarantena d'activitats organitzades amb motiu de la 19a Setmana Sense Fum, que té lloc del 25 al 31 de maig. Els Centres d'Atenció Primària lleidatans acolliran durant tota la setmana exposicions, taules informatives i de sensibilització, així com la visualització a les diferents pantalles dels centres de material preparat especialment per la Setmana Sense Fum. Així mateix, també s'han previst actes en centres educatius.

S'han programat més de 40 activitats, organitzades de manera conjunta entre ajuntaments, consells comarcals, oficines joves, l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Agència de Salut Pública de Catalunya. El darrer dia, el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, tindrà lloc la presentació de la Xarxa de prevenció del tabaquisme de Lleida amb la lectura d'un manifest.

D'altra banda, els centres educatius han organitzat diferents activitats amb motiu de la Setmana Sense Fum, en el marc del programa Salut i Escola, impulsat pels departaments d'Ensenyament i Salut amb el propòsit de potenciar la coordinació dels centres docents, els serveis educatius i els serveis sanitaris en accions de promoció de la salut i d'atenció a l'alumnat.

Taules informatives, exposicions, photocalls, tallers o diferents dinàmiques com un punching (sac de boxa) en forma de cigarreta cedida per l'Associació Espanyola contra el Càncer, tindran lloc fins al 31 de maig als diferents centres. En alguns d'ells, com al Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, es realitzaran també cooximetries, una tècnica que permet conèixer la quantitat de monòxid de carboni (CO) que un subjecte té en l'aire que espira. Aquesta quantitat està en relació amb el seu hàbit de fumador.