VÍDEO PDECAT i ERC s'enganxen en una tensa discussió sobre les subvencions de la Diputació

El president Joan Reñé ha acusat al portaveu republicà Jaume Gilabert de difondre a la premsa i a les xarxes "falsedats impròpies d'una relació política"

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 16:09h
Joan Reñé, indignat
Joan Reñé, indignat | PDECAT
L'aprovació del Pla estratègic de subvencions per a l'anualitat 2018 a la Diputació de Lleida ha generat un encès debat entre el grup del PDeCAT, al govern de la institució, i ERC. Després que els republicans enviessin dimecres una nota de premsa denunciant que totes les subvencions de la Diputació a entitats associatives s'adjudiquen de manera discrecional, el president de l'ens, Joan Reñé, ha acusat al portaveu d'ERC, Jaume Gilabert de difondre per les xarxes socials i els mitjans de comunicació "falsedats impròpies d'una relació política".

En aquest sentit, Reñé ha defensat "l'honestedat" de l'equip de govern i ha assegurat que no actuen "de manera sectària ni amagada" a l'hora d'atorgar subvencions ja que la pràctica és "absolutament transparent". Gilabert ha lamentat el to emprat pel president i li ha assegurat que la seva intervenció era "en positiu" i amb l'objectiu de trobar un mecanisme perquè tots els grups puguin participar de la política de subvencions.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha remarcat d'acord amb unes bases establertes des del 2005 i que s'exerceixen cada any als plenaris s'estableix el Pla de subvencions anuals que enguany és de més de 53 milions d'euros.

Es distribueixen entre ajuntaments i entitats locals, una part dels quals, 30 milions per concurrències públiques, i uns 23 que són recursos que es conceptualitzen com ajuts directes. És en aquesta categoria on s'ha focalitzat la polèmica del Ple d'aquest dijous entre l'equip de govern i ERC ja que els republicans asseguren que es distribueixen de forma discrecional i Reñé ho ha negat rotundament.