La Crida denuncia la manca de control de la Paeria en els abocaments

La formació assegura que es van registrar set inspeccions que superaven els paràmetres establerts però que l'equip de govern no va imposar cap sanció

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:15h
Pau Juvillà, al centre de la imatge
Pau Juvillà, al centre de la imatge | CUP
La Crida per Lleida-CUP ha denunciat que Aqualia va dur a terme 25 inspeccions sobre els abocaments d’aigües residuals el 2017 i que, malgrat que set d’aquestes inspeccions van superar els paràmetres establerts en l’ordenança municipal d’abocament, no se n’ha derivat cap sanció.

La formació explica que el 27 de juliol de 2012, amb la pròrroga del contracte de l’aigua, la Paeria "es va despendre d’un servei més", el corresponent al compliment de les condicions d’aigües residuals mitjançant la realització d’inspeccions periòdiques, presa de mostres i analítiques procedint, si s’escau, a la proposta de sancions.

Per això la Crida va preguntar pels controls d’abocament duts a terme per la concessionària a la comissió de seguiment del servei d’abastament d’aigua i clavegueram del 2017, realitzada el passat 14 de març. En aquell moment, segons denuncia la formació, "ni la concessionària ni l’ajuntament van poder donar una resposta a les nostres preguntes".

"Posteriorment se’ns han fet arribar la xifra de 25 inspeccions dutes a terme el 2017, 7 de les quals han superat els límits establerts en l’ordenança. Malgrat això, la concessionària no ha notificat a la Paeria cap expedient sancionador", assegura Juvillà.