Tàrrega dignificarà les tombes dels dos Brigadistes Internacionals que hi ha al cementiri

L'acció de memòria històrica centrarà un homenatge que tindrà lloc dissabte davant de les dues sepultures

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:38h
Enterrament de Williams Mitchell Digges a Tàrrega el 1938
Enterrament de Williams Mitchell Digges a Tàrrega el 1938 | Aj Tàrrega
Tàrrega treballa aquests dies en la dignificació de les sepultures dels dos Brigadistes Internacionals que hi ha enterrats al cementiri municipal. Es tracta d'una acció de memòria històrica promoguda per una plataforma ciutadana que commemora el 80è aniversari de la Batalla del Segre, iniciativa a la qual s'ha sumat l'Ajuntament de Tàrrega, a més d'altres ajuntaments lleidatans, institucions, organismes i entitats.

Així, es procedirà a posar els noms als dos nínxols on descansen els brigadistes des de l'any 1938, fins ara sense làpida. Es tracta de Williams Mitchell Digges, nord-americà, i Juan Medina Palmero, de nacionalitat desconeguda. A les inscripcions, també s'hi recordaran les dates de les defuncions. La dignificació de les dues tombes, situades una al costat de l'altra, s'oficialitzarà mitjançant un homenatge que tindrà lloc dissabte al matí al cementiri de Tàrrega.

L'acte vol ser, per extensió, un reconeixement a tots els brigadistes voluntaris d'arreu del món que van venir a lluitar a la Guerra Civil per evitar que el feixisme triomfés a Europa. En el decurs de la trobada, el Museu Comarcal de l'Urgell-Tàrrega també presentarà un plafó informatiu sobre els Brigadistes Internacionals.

"Tàrrega vol rescatar de l'oblit la figura dels dos brigadistes que reposen al cementiri, un fet que la ciutadania desconeixia fins ara", ha manifestat l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. "Agraïm l'esforç que hi han dedicat els membres de la plataforma i ens sumem plenament a l'acció per treure de l'anonimat aquestes persones que van morir pels ideals democràtics", ha afegit.