Duana

La duana Edullesa de Lleida certificarà exportacions de carn congelada

Afrucat preveu que es dupliqui el nombre de camions de fruita per aconseguir els 7.000

per Redacció , 24 de maig de 2018 a les 01:53 |
Imatge de l'estació aduanera | Edullesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president d'Edullesa, Joan Serentill, ha avançat aquest dimecres que la duana lleidatana ampliarà les seves instal·lacions amb un setè moll per poder donar resposta a la indústria càrnia amb un moll de congelats i al possible increment de l'activitat a conseqüència del Brexit.

El president de la Diputació, Joan Reñé; l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Serentill han signat un conveni pel qual les dues institucions financen les obres de remodelació de les dependències per adequar la instal·lació a la nova normativa europea, han informat ambdues en sengles comunicats. La Diputació assegura que aportarà 30.000 euros anuals durant quatre anys per convertir Edullesa en una estació duanera de primer nivell.


Segons el consistori, la inversió prevista per a aquestes obres és de 450.000 euros, que financen l'Ajuntament de Lleida i la Diputació, fent-se càrrec, com a propietaris majoritaris, de la tornada del crèdit que demana Edullesa.

Per la seva banda l'Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya, Afrucat, ha assegurat que la inversió de 450.000 euros duplicarà la capacitat d'inspecció de les instal·lacions passant dels 3.500 camions anuals l'any 2016 als 7.000 camions.


Per a l'agrupació d'empreses frutícoles l'ampliació d'Edullesa també serà fonamental quan es faci efectiu el Brexit, moment en què el Regne Unit es convertirà en país tercer i totes les exportacions que s'hi enviïn hauran de passar per la duana.

 

Participació