Llarena processa Ramona Barrufet per desobediència

L'exmembre de la Mesa del Parlament s'ha acollit al seu dret a no declarar i a la sortida ha demanat que no s'oblidi les persones que estan a la presó "injustament" o a l'exili

Ramona Barrufet
Ramona Barrufet | ACN
Redacció
21 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:13h
L'exmembre de la Mesa del Parlament, Ramona Barrufet, ha comparegut aquest dilluns al matí al jutjat d'instrucció 1 de Lleida per rebre per videoconferència la comunicació oficial del jutge instructor Pablo Llarena del seu processament per desobediència. És el mateix delicte pel qual s'acusa a la resta de membres sobiranistes de l'antiga Mesa del Parlament. 

Barrufet havia de comparèixer el passat 7 de maig al Tribunal Suprem, a Madrid, però no ho va fer per motius mèdics. La compareixença de Barrufet ha durat cinc minuts i, a la sortida, ella mateixa ha explicat que Llarena li ha comunicat que està acusada per desobediència i que ella li ha respost que es remetia al que havia declarat el 9 de novembre i que s'acollia al seu dret a no declarar.

"Ja ens veurem al judici oral i els nostres advocats ens defensaran com ho hagin de fer", ha dit davant dels mitjans de comunicació que l'esperaven a la sortida i a qui ha agraït el seu seguiment. "El més fàcil en les circumstàncies en què estem és l'oblit i és molt complicat per la gent que està la presó injustament i a l'exili, que són amics meus. Us demano que ens ajudeu a no oblidar-los", ha afegit.

A Barrufet l'han acompanyada fins als jutjats de Lleida el seu advocat, el seu marit i membres del PDeCAT. Entre ells el delegat del Govern a Lleida destituït pel 155, Ramon Farré; el president del grup municipal a Lleida i diputat al Congrés, Toni Postius, o l'exdiputada al Parlament, Violant Cervera.