La comtessa dels Pallaresos venç la capitana mora i Lleida torna a ser cristiana

La 23a festa de Moros i Cristians de la capital del Segrià, l'única que es fa a Catalunya, mobilitza unes 700 persones i atrau centenars de ciutadans

Una de les comparses mores
Una de les comparses mores | ACN
Redacció
20 de maig del 2018
Actualitzat a les 23:36h
La comtessa de la comparsa dels Pallaresos s'ha imposat aquest diumenge a la nit a la capitana de les tropes mores dels Al·leridís i Lleida torna a ser cristiana. Totes dues s'han enfrontat en una batalla dialèctica plena de referències a la situació política catalana, amb acusacions mútues de consultes populars sense garanties, d'adoctrinament o d'empresonar adversaris per motius ideològics o religiosos, tot amb un to irònic i distès.

És la quarta vegada al llarg dels 23 anys d'història de la festa que les líders dels dos bàndols han estat dones. La batalla final al Pont Llevadís de la Seu Vella ha anat precedida de la desfilada de gala de les comparses amb les seves espectaculars indumentàries, un gran espectacle de color i música que comença a la Porta del Lleó i baixa pel carrer Cavallers fins a la plaça de la Paeria. La recreació històrica mobilitza unes 700 persones i atrau centenars de persones al carrer però el repte continua sent garantir el relleu generacional de la festa.

Els responsables de l'associació organitzadora fan una crida a la ciutadania perquè s'animi a formar part d'aquesta tradició i assegurar-ne així la continuïtat. Aquest any un grup de periodistes russos han donat cobertura a l'esdeveniment.