Patates de xurreria o patates xips

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

per Dolors Mateu , 19 de maig de 2018 a les 23:43 |
Patates xips | Dolors Mateu
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En principi semblen fàcils, encara que aconseguir  fer unes bones patates xips ... cal trobar el punt perquè ens quedin daurades i cruixents i sobretot que no se'ns s'enganxin unes amb les altres.

Si seguiu els meus consells us sortiran unes patates de xurreria  o patates xips  que us les demanaran sempre.


 
Ingredients per a 4 persones:


4-5 patates mitjanes

Oli d'oliva verge extra


Sal, pebre negre

Renteu bé les patates, peleu-les i talleu-les molt fines, millor amb mandolina.

Poseu-les en un recipient amb aigua freda renovant aquesta amb freqüència, finalment deixar-les en remull una mitja hora.

Rentar bé de nou, escórrer i assecar amb un drap.

En un recipient fondo amb molt  oli o en una fregidora, aneu fregint per tandes, procureu que no quedin enganxades entre si al posar-les en l'oli, quant comencin a pujar o tinguin un color una mica daurat les traieu ,  deixeu-les  escórrer en un colador per treure l'excés d'oli.

Salpebreu al gust.

NOTA: Les patates si són noves, no cal pelar-les, ben rentades i seques.

** Talleu-les molt fines, gairebé transparents.

** Com més temps estiguin en aigua millor, és per eliminar el midó i així s'evita que s'enganxin al fregir-les.

** Cal assecar-les bé, el millor és estendre-les a sobre d'un drap i col·locar un altre sobre i anar pressionant per assecar-les així no ens quedarà ni aigua ni midó entre elles.

** L'oli ha d'estar calent, però no fumejant, perquè en cas contrari no us quedarien cruixents. 

** Es guarden bé uns dies en un recipient tancat de llautó, bé això, si és que sobren.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten. 

Blog de cuina de la dolorss

 

Participació