Els dos alts càrrecs de la Diputació podrien ser condemnats a quatre anys de presó per assetjament

L'ens provincial valora que en la primera sessió del judici no s'ha acreditat l'existència de "mobbing"

Redacció
19 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:01h
Marlen Minguell, a judici
Marlen Minguell, a judici | Àlvar Llobet
Els dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida que estan acusats d'assetjament laboral podrien rebre una condemna de fins a quatre anys de presó. És el que demana l'advocat de la defensa, Pau Simarro, que apunta que Gerard Serra i Marlen Minguell són responsables de la degradació i aïllament de l'exinterventor, Josep Mateu, i el tècnic informàtic Josep Maria Veganzones.

El judici s'ha iniciat aquest divendres al jutjat penal 2 de Lleida, on han declarat com a testimonis els dos denunciants i tres persones més: el cap de recursos humans, la cap del servei d'arxius i un responsable del departament d'informàtica. Les declaracions s'han allargat més del previst i el jutge ha decidit seguir a la tarda amb més declaracions de testimonis presentats per les acusacions.

No ha estat possible, però, escoltar tothom citat i s'ha ajornat pel 25 de maig la resta de declaracions, entre elles, la del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, proposat per l'acusació particular, així com la dels acusats, que no han declarat tampoc avui. També s'ha deixat pel 25 de maig les declaracions dels testimonis proposats per la defensa, els informes pericials i les conclusions.

La fiscalia considera provat l'assetjament laboral als dos funcionaris de la Diputació per part de Marlen Minguell i sol·licita que se li imposi un any i nou mesos de presó per un delicte d'assetjament funcionarial.