La Paeria ultima la connexió de l'eix nord-sud dins el procés de millora del carril bici de la ciutat

Aquest any es duran a terme les obres d'avinguda Catalunya, mentre el tram de Flèming està ja en projecte

Redacció
19 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:42h
L'Ajuntament de Lleida continua amb les actuacions que està duent a terme en l'actual legislatura per tal de millorar la qualitat i la seguretat de la xarxa de carril bici de la ciutat, que ja supera els 38 quilòmetres de longitud, així com per potenciar la connexió entre els diferents pols d'atracció de la forma més directa i segura possible.

Aquest divendres, la Comissió d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat ha informat favorablement sobre les clàusules que han de regir el contracte d'obres del projecte de reforma amb carril bici de l'avinguda de Catalunya. En aquest sentit, el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa ha destacat que la Paeria treballa per completar la unió de l'eix nord-sud de Lleida amb carril bici, una "reivindicació històrica i un compromís amb la ciutadania i els usuaris de bicicleta".

Larrosa considera una "prioritat" completar l'eix nord-sud del carril bici, connectant els trams existents. En aquest sentit, el responsable municipal ha recordat que, en l'últim any, s'han habilitat nous trams al carrer Balmes, entre Ricard Viñes i Pau Casals; a la rambla d'Aragó, on s'està fent nou el tram entre Ramon y Cajal i Canonge Brugulat; i al pont de la Universitat-avinguda Estudi General, facilitant així que els ciclistes puguin passar amb més facilitat entre ambdós marges del riu Segre.

Durant aquest estiu està previst que s'habiliti el nou carril bici de l'avinguda Catalunya, que connectarà amb els trams de rambla d'Aragó i el pont de la Universitat, donant així continuïtat a aquest eix, segons ha explicat. Paral·lelament, la Paeria treballa en el projecte del tram Ricard Viñes-Onze de Setembre, passant per l'avinguda Doctor Fleming, que és l'últim tram pendent per completar l'eix nord-sud, entre els campus d'Agrònoms i Cappont de la UdL.