La periodista de TV3 Anna Figuera serà la cap de premsa de Quim Torra

Fins ara era la redactora encarregada de seguir les informacions relacionades amb la presidència de la Generalitat

La periodista de TV3 Anna Figuera
La periodista de TV3 Anna Figuera | ND
Redacció
18 de maig del 2018
Actualitzat a les 21:19h

La periodista de TV3 Anna Figuera serà la cap de premsa del nou president de la Generalitat, Quim Torra. Figuera (Agramunt, 1974) és, en l'actualitat, redactora dels serveis informatius de la cadena pública i és des de fa anys l'encarregada de seguir les informacions vinculades amb la presidència. Abans havia estat redactora al programa Els Matins i corresponsal al Pirineu. S'incorporarà la setmana que ve, segons que ha pogut saber NacióDigital.

Figuera, que formalment ocuparà el càrrec de Directora de Comunicació de l'oficina del president, havia treballat abans a Ona Catalana i a la Cadena Ser entre d'altres i havia fet de cap de comunicació del departament d'Indústria, aleshores governat per ERC, durant el primer tripartit. L'any 2011 va escriure el llibre Jordi Pujol i els jueus, sobre el vincle entre l'expresident i Israel.

Figuera pren el relleu en el càrrec a Pere Martí, que va ser cap de premsa de Carles Puigdemont i que no ha estat restituït en el càrrec. Martí, de fet, va deixar sobtadament l'entorn presidencial la mateixa tarda del 27 d'octubre, quan es va aplicar l'article 155. Abans de treballar per Puigdemont, ho havia fet per l'Avui, l'Ara i 8TV. Va ser cap de premsa de Josep-Lluís Carod-Rovira en el govern de José Montilla i és autor, entre d'altres, de la biografia autoritzada Elciutadà Roca.