1 de 10
Natura

MAPA Totes les fonts naturals de Catalunya, al teu abast

La iniciativa té un component interactiu i solidari, ja que els usuaris poden aportar noves fonts per ampliar el recull

Fonts del Llobregat. | Wikimedia Commons
per Redacció, 18 de maig de 2018 a les 17:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'estiu és a tocar i, amb l'arribada del bon temps, és cada vegada més agraït passar hores i hores a l'aire lliure i gaudir de la immensa riquesa natural que t'ofereix Catalunya. En aquest sentit, per tal d'apropar l'experiència a qualsevol ciutadà, l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya han creat una aplicació per localitzar, a partir d'un mapa interactiu, les fonts naturals repartides arreu del país.

L'app, anomenada CercaFonts, està ja disponible per a iOS i Android, però també es pot consultar en línia des de l'ordinador. Pots començar a explorar els indrets naturals de Catalunya clicant en aquest enllaç.

 

Captura de pantalla del mapa interactiu de les fonts naturals de Catalunya


Ara per ara es pot consultar un inventari de 5.000 fonts naturals. L'aplicació és gratuïta i aspira a esdevenir una referència per als excursionistes i per als aficionats a les caminades, que poden trobar tot tipus d’informació de les fonts, com el topònim, el mapa, les coordenades, fotografies, l’ús i el cabal.

 

Captura de pantalla de l'aplicació Cercafonts per a telèfon mòbil. Foto: Gencat


Aplicació participativa i col·laborativa


CercaFonts dona la possibilitat als usuaris de donar feedback. És a dir, a partir de la col·laboració ciutadana, té l'objectiu d'ampliar el llistat de fonts que ofereix el mapa i, alhora, millorar-ne la precisió de la localització.

Explora aquí el mapa amb l'immens reguitzell de fonts naturals repartides al llarg i ample de Catalunya.

A l'aplicatiu hi podreu trobar fonts com aquestes:
 

Font del Ti de Prats de Lluçanès. Foto: Lluçanès Viu

 

La font de Can Catà, a Cerdanyola. Foto: Albert Segura

Font de Vilarjoan. Foto: CIC Moià

 

Participació