Benvinguts a Pagès proposa noves rutes turístiques a Lleida

La iniciativa compta amb la participació de 240 explotacions agràries, 235 restaurants, 280 allotjaments i més d’un centenar d’activitats lúdiques

per Redacció, 17 de maig de 2018 a les 18:13 |
Imatge d'un pagès batent | David Fajula
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tercera edició de Benvinguts a Pagès ha incorporat set noves rutes turístiques a les demarcacions de Tarragona i Lleida "per facilitar una experiència més intensa al públic que el cap de setmana del 9 i 10 de juny surti a trepitjar el territori", segons han indicat els organitzadors de la iniciativa.

En concret, s'han proposat cinc rutes turístiques a la demarcació de Lleida (Pallars Jussà Nord–Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Garrigues–Segrià Sec i Garrigues) i dues a les comarques de Tarragona (Conca de Barberà i Terra Alta) amb plans per fer durant tot de cap de setmana o bé en una única jornada. Les visites gratuïtes a les explotacions agràries, l’oferta dels menús de Benvinguts a Pagès, la participació dels allotjaments i el programa d’activitats paral·leles completen els set itineraris creats.


Les rutes turístiques que s’han configurat ofereixen un tast dels prop de 900 atractius de Benvinguts a Pagès, un projecte transversal, de país, adreçat al públic familiar i foodie amb la participació de 240 explotacions agràries, 235 restaurants, 280 allotjaments i més d’un centenar d’activitats lúdiques arreu de Catalunya.

Demarcació de Lleida

Les rutes proposen itineraris entre comarques veïnes per facilitar els desplaçaments dels visitants. D’aquesta manera, la ruta Pallars Jussà Nord-Alta Ribagorça es presenta com una oportunitat per conèixer valls dels Pirineus, els ramats i el patrimoni romànic de l’entorn amb excursions a cavall, visita a una explotació de plantes aromàtiques, a una granja familiar i a una petita formatgeria de Taüll, entre d’altres al·licients.

La proposta centrada únicament al Pallars Jussà també és de tres dies i es dirigeix al públic foodie, amant del senderisme, la natura i la fotografia en què es descobriran productes singulars com el safrà, les herbes remeieres, les cireres, l’oli d’oliva i les confitures.

 

Participació