ERC exigeix a la Diputació de Lleida que assumeixi la seva responsabilitat a les carreteres locals

Reclama que redacti el pla zonal de carreteres com la resta de diputacions catalanes

Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:45h
Jaume Gilabert, líder d'ERC a la Diputació
Jaume Gilabert, líder d'ERC a la Diputació | Arxiu
El grup d'ERC en la Diputació de Lleida presentarà una moció en el ple de la setmana vinent en la qual reclama que la institució assumeixi la responsabilitat que li correspon amb les vies locals, segons el que es disposa a la Llei de Carreteres de 2009, perquè no hagin de suportar càrregues econòmiques els ajuntaments que disposen de pressupostos reduïts i capacitat tècnica limitada.

El pla permetria millorar la seguretat vial, amb una planificació, defensa i millora de la xarxa que només un ens supramunicipal pot dur a terme, ha informat ERC aquest dimecres en un comunicat.

Recorda que la Llei de Carreteres de 2009 establia que les carreteres locals passarien a ser de titularitat de les diputacions, i la xarxa bàsica i comarcal a la Generalitat, i que amb convenis fets en el període 2010-2014 les diputacions van assumir la titularitat de les carreteres locals que gestionava la Generalitat i aquesta va assumir les de les xarxes bàsica i comarcal, que fins llavors gestionaven les diputacions.

El portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, assegura que "el Pla Zonal és una eina pròpia del segle XXI i representa una mirada estratègica a mitjà i llarg termini, conjugant el dret a la mobilitat, la seguretat i la capacitat de desenvolupament econòmic del territori, atenent una necessitat i una reclamació històrica dels ens locals".

A la moció, el partit proposa que es creï una comissió participada per tècnics i representants del món local, per establir els criteris, calendari i que en el termini màxim d'un any es pugui tenir preparat el document base per iniciar la tramitació.