El Museu de Lleida i Ventura Pons, premis Jaume d'Urgell 2018 de Balaguer

El guardó reconeix persones o entitats que amb la seva tasca hagin contribuït a l'enfortiment i projecció de les relacions culturals entre els Països Catalans

El cineasta Ventura Pons
El cineasta Ventura Pons | Arxiu
Redacció
17 de maig del 2018
Actualitzat a la 1:17h
El Museu de Lleida i el director de cinema Ventura Pons han estat distingits amb el 29è Premi Jaume d'Urgell, un guardó que concedeix l'Ajuntament de Balaguer i que reconeix la trajectòria de persones o entitats que, amb la seva tasca, hagin contribuït a l'enfortiment i projecció de les relacions culturals o d'amistat entre els Països Catalans.

En aquesta ocasió, el jurat, integrat per membres del món cultural i associatiu del país i presidit per l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va decidir concedir el premi ex-aequo. A Ventura Pons, per la seva trajectòria com a reconegut director de cinema, guionista i productor català; i al Museu de Lleida, "per la seva tasca i lluita en favor de la unitat de l'art de la Franja, especialment en el que fa referència a l'art del Monestir de Sixena".

L'entrega del Premi Jaume d'Urgell es durà a terme el diumenge 27 de maig al vespre al convent de Sant Domènec de la capital de la Noguera, en un acte amenitzat per l'Orfeó Balaguerí.