El bisbe d'Urgell apel·la a la «responsabilitat personal» dels periodistes per combatre les «fake news»

Joan Enric Vives reivindica les paraules del Papa Francesc en relació a la missió del periodistes per buscar les causes reals dels conflictes

16 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:24h
Joan Enric Vives, bisbe d'Urgell
Joan Enric Vives, bisbe d'Urgell | Arxiu
El bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, ha apel·lat a la responsabilitat personal dels periodistes per combatre les notícies falses. En un article al Full Dominical, Vives posa de relleu l'ofici dels professionals de la informació com l'antídot per frenar les anomenades "fake news". En aquest sentit, el prelat reivindica les paraules del Papa Francesc, que apunta que el periodista no està cridat a fer només una feina, sinó una "missió".

Per aquest motiu, el pontífex defensa un "periodisme de pau que vagi en contra de les falsedats, els eslògans efectistes o les declaracions altisonants", a la vegada que insta a buscar "les causes reals dels conflictes per afavorir la comprensió de les seves arrels". En aquesta tessitura, Vives recorda la importància de les paraules de Francesc en un context social "cada vegada més veloç i immers dins d'un sistema digital.