Pedregada

Els municipis de la Noguera afectats per la pedregada estudien demanar ser zona catastròfica

A banda de les més de 10.000 hectàrees de cultius afectades, també han patit desperfectes camins, equipaments i habitatges privats

per Redacció, 16 de maig de 2018 a les 01:05 |
Xarxes antipdera d'un camp de pomeres de Balaguer | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vintena de municipis de la Noguera afectats per la intensa pedregada que va caure dissabte a la tarda en aquesta comarca estudien sol·licitar la declaració de zona catastròfica. Això ho ha explicat l'alcaldessa d'Os de Balaguer, Estefania Rufach, després de la reunió mantinguda aquest dimarts a Gerb entre els alcaldes de les poblacions més afectades amb representants del Departament d'Agricultura.

La decisió la prendran els consistoris un cop hagin recollit tota la informació necessària per tal de quantificar els danys ocasionats, ja que a més de l'afectació en l'agricultura la pedregada també ha deixat desperfectes en camins, equipaments municipals i també en habitatges privats.


La tempesta d'aigua i pedra va afectar més de 10.000 hectàrees de cultius agraris (cereals, fruita dolça, ametllers, olivera, vinya, i farratges), amb afectacions que oscil·len entre el 20 i el 90% en funció del municipi i de la zona. En alguns camps de fruiters, els danys de la pedregada en els arbres pot suposar la pèrdua de la collita d'enguany i afectar també a la de l'any vinent.

 

Participació