La Crida proposa declarar la cigonya blanca ben patrimonial

La ciutat en té un assentament tot l'any

Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:34h
Imatge d'una cigonya blanca
Imatge d'una cigonya blanca | Europa Press
La Crida-CUP de Lleida presentarà la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat una proposta de resolució per declarar la cigonya blanca com a bé patrimonial de caràcter ambiental local. La formació ha defensat que la cigonya és un patrimoni comú de tots els lleidatans i que per això cal protegir-ho amb la declaració, ha informat la formació aquest dimarts en un comunicat.

La seva proposta arriba en un moment en què la protecció de les cigonyes està enfrontant a la Conselleria de Territori amb el Capítol de la Catedral de Lleida, que ha posat xarxes antinius en gran part de la teulada per evitar que els excrements de les aus danyin els contraforts de l'edifici.

Les mesures per evitar que niïn va provocar la mort d'una cigonya a l'església de Santa Maria de Gardeny i que algunes quedessin atrapades a l'església de Sant Martí i a la Catedral, la qual cosa va generar fortes crítiques per part de l'entitat ecologista Ipcena.

Segons el regidor Pau Juvillà, la declaració de bé patrimonial permetria que no es pogués realitzar cap actuació que pogués perjudicar els seus nius i, al mateix temps, obligaria l'Ajuntament a cercar "solucions que tinguin en compte el respecte de les cigonyes i el benestar de les persones a parts iguals".

La proposta inclou demanar la col·laboració del departament competent de la Generalitat per realitzar conjuntament una campanya de sensibilització i educació ambiental al voltant de les cigonyes a Lleida.

La formació recorda que la cigonya blanca és una espècie protegida per diverses normatives europees i que la llei 2/2008 de 15 d'abril, de protecció dels animals de Catalunya, reconeix la protecció de les espècies migratòries.