L'Aplec arrencarà amb una caragolada solidària a la Seu Vella

L'organització incorpora tres penyes noves i vol convertir la festa en un esdeveniment d'Interès Turístic Internacional

Imatge d'uns penyistes a l'Aplec
Imatge d'uns penyistes a l'Aplec | Arxiu ND
Redacció
15 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:50h
L'Aplec del Caragol arriba enguany a la seva 39 edició amb 105 penyes, ja que s'hi incorporen tres de noves. L'augment en el número de colles i també en el número de gent en algunes d'elles, farà que enguany es passi de 12.800 penyistes de l'any passat a uns 13.500. El president de la Fecoll, Ferran Perdrix, ha dit que aquestes incorporacions han estat possibles gràcies a una ampliació del recinte firal "en condicions", amb clavegueram i servei d'aigua i llum. A més, assegura que hi ha marge per l'any que ve, en la 40a edició, incorporar encara dues o tres colles més.

L'organització vol convertir l'Aplec en una festa d'Interès Turístic Internacional i estan elaborant un dossier per fer-ho arribar al govern espanyol. D'entre les novetats destaca una caragolada solidària que es farà el 19 de maig a la Seu Vella. Consistirà en un tastet de caragols i beguda a tres euros i els beneficis es destinaran a l'associació Aremi. Està previst que el cap de setmana del 25 al 27 de maig es consumeixin dotze tones i mitja de caragols (mitja més que l'any passat).

Algunes de les novetats d'enguany són la comercialització de la bava del caragol, un slime de color verd adreçat als nens, o la incorporació d'una activitat infantil dimecres 23; un concert-teatre a càrrec de SAC Espectacles.

A més, diumenge 27 al matí es durà a terme la 'xollada solidària' al recinte, en què hi participaran una quinzena de perruqueries. S'oferirà una tallada de cabells per cinc euros i els beneficis es destinaran a l'Associació contra el càncer de Lleida. També hi haurà l'opció de donar els cabells, si són aptes per fer perruques. També com a novetat, els visitants es podran fer una cervesa a mida escollint tres indicatius com són l'amargor, l'olor i el grau alcohòlic.

Pel que fa als premis, el Caragol Bover (en positiu) es donarà al Llista Blava, l'equip de hoquei de Lleida. Segons els organitzadors, el premi se'ls atorga no tant pel títol europeu aconseguit sinó per la seva trajectòria. Per primera vegada, el Caragol Llimac (en negatiu) quedarà desert. Segons els organitzadors, enguany hi havia massa gent que se'l mereixia però per altra banda, aquest any no es donaven les condicions de la ironia que caracteritza sempre aquesta distinció. "Els dolents eren massa dolents així que la ironia és que el deixem desert", ha dit Perdrix.