Detinguts dos veïns de Lleida acusats de divuit robatoris amb força

Tenen nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni i un d'ells ha ingressat a la presó

Redacció
14 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:27h
La Guàrdia Civil de Barbastre ha detingut dos homes de 33 i 50 anys, veïns de Lleida, com a presumptes autors de divuit robatoris amb força en casetes de camp de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), a les immediacions del canal de Zaidí, Orriols i a la zona de l'embassament de San Salvador, a Osca. També els consideren responsables de tres delictes de danys ocasionats a les casetes de camp, valorats en gairebé 11.000 euros.

Els dos detinguts tenen nombrosos antecedents per delictes contra el patrimoni. A un d'ells li constava una requisitòria en vigor de cerca, detenció i ingrés a presó per un delicte de receptació i el jutge ha ordenat el seu ingrés a la presó de manera provisional. A l'altre li constava una requisitòria en vigor per un delicte contra la seguretat del trànsit i ha quedat en llibertat sota fiança. El cas el porta el jutjat d'instrucció 2 de Montsó.

Un equip de la Guàrdia Civil de Barbastre va iniciar la investigació al desembre de 2017, quan es va detectar una onada de robatoris en casetes de camp propietat de la CHE. Segons els responsables de l'operació, anomenada 'Rucache', els lladres robaven de l'interior de les casetes les bateries que s'utilitzaven pels sistemes automatitzats d'obertura de les comportes que abasteixen d'aigua els terrenys agrícoles adjacents al canal.

A més, causaven nombrosos danys en els accessos a les casetes i afectaven les explotacions dels agricultors que s'abasteixen de l'aigua del canal. Segons la investigació policial, les bateries robades es venien en un centre de gestió de residus de Lleida i la majoria d'elles es van poder recuperar.

La Guàrdia Civil ha destacat que l'operació ha estat molt complexa ja que els fets ocorrien en llocs molt allunyats de nuclis de població i en un radi d'acció de mil quilòmetres quadrats. A més, afegeixen, els autors actuaven sota grans mesures de seguretat per no ser localitzats. És per això que la investigació ha comptat amb el suport de les unitats de la policia judicial d'Osca i de Lleida, la Guàrdia Civil de Montsó així com dels Agents Rurals.