Art i les màquines intel·ligents, la performance «My Artificial Muse» que s'estrena a Mollerussa

El projecte científic i artístic dels mollerussencs Albert Barqué i Marc Marzenit combina música electrònica, amb imatges i pintura en directe

Pla mig on es poden veure a Marc Marzenit i Albert Barqué
Pla mig on es poden veure a Marc Marzenit i Albert Barqué | ACN
Redacció
12 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:06h
El Teatre L'Amistat de Mollerussa acull aquest dissabte l'escenificació de la performance 'My Artificial Muse', obra de col·laboració entre dos mollerussencs, el músic i productor musical Marc Marzenit, i l'investigador en doctorat de Ciències Cognitives a la City University de Londres, Albert Barqué-Duran, conjuntament amb l'artista alemany especialista en algoritmes, Mario Kingleman.

El projecte, es va presentar l'any passat al Sónar i ara s'estrena a la capital del Pla d'Urgell de manera mundial. L'art pren el protagonisme a l'escenari de la mà d'una màquina que el desenvolupa ''el seu propi criteri i estil'', mentre Barqué pinta amb uns sensors corporals i Marzenit ho acompanya amb una banda sonora basada en els elements que hi intervenen. L'objectiu és intentar explicar a l'espectador quines relacions hi pot haver amb les màquines intel·ligents dins el món de l'art.

La capital del Pla d'Urgell és el punt de partida de la gira que tenen previst fer els tres artistes i que els portarà la setmana que va a Cracòvia i a l'estiu al Museu d'Art Contemporani de la ciutat colombiana de Medellín.