El Comú exigeix a la Paeria que faciliti allotjament als temporers que dormen al carrer

La formació assegura que l'equip de govern no compleix amb les seves responsabilitats | Aposta per la creació d'albergs

Redacció
10 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:44h
Els dos regidors del Comú de Lleida
Els dos regidors del Comú de Lleida | Arxiu
El Comú de Lleida exigeix al govern de la Paeria que proporcioni sostre als temporers que venen a treballar als camps lleidatans i que dormen al carrer. "Davant la constatació que un any més l'equip de govern no actua ni assumeix les seves responsabilitats, l'agrupació d'electors demana a la Paeria mesures per evitar que cap temporer hagi de dormir al carrer, habilitant un dispositiu municipal que també contempli l'allotjament", s'apunta des de la formació.

En aquest sentit, el Comú indica que de cara a properes campanyes aposta per l'habilitació d'albergs per evitar que les persones que treballen al camp hagin de malviure als carrers o ocultant-se en finques de l'horta, com estan fent ja fa setmanes.

"Lleida ha d'asumir la seva capitalitat i deixar de donar l'esquena a l'Horta de Lleida com a espai agrícola productiu. Un espai que necessita per la seua producció més de 400 persones treballadores, dels quals almenys una cinquena part són personal no contractat que no té cobertes les necessitats bàsiques", s'indica des del Comú.

Per aquesta raó el Comú demanarà la convocatòria del Plenari municipal de temporers i que el regidor expliqui en detall l'operatiu.