Reforma Horària

La Paeria aposta per unificar la jornada laboral i avançar les hores de dinar i sopar

Àngel Ros defensa la reforma horària en una reunió amb Fabián Mohedano

per Redacció, 10 de maig de 2018 a les 10:04 |
Imatge del rellotge de l'escorxador | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, s’ha reunit amb el promotor de la iniciativa de la reforma horaria, Fabián Mohedano, i ha mostrat el suport de la Paeria a la Reforma Horària. El paer en cap ha explicat que l’Ajuntament afavorirà que la ciutat es pugui adherir al pacte que s’ha promogut.

“Tot i que no és una decisió municipal, l’ajuntament pot fer de facilitador”, ha apuntat l’alcalde, "per ajudar i actuar sobre aquest tema", sabent que afecta directament el comerç, les empreses, etc. Ros ha recordat que ja es va fer una presentació a Lleida sobre la Reforma Horària (amb l’associació Slow Shop Lleida) i que ara ja hi ha un pacte, al qual s’està adherit formalment a través de la Federació de Municipis de Catalunya.


Mohedano ha indicat que la reforma requereix d’un canvi d’hàbits global, ja que afecta a diversos àmbits, com el comercial, l’educatiu o el cultural, i que s’ha de treballar per tirar endavant pactes locals per acompanyar la ciutadania i les empreses per la convivència d’aquest canvi. Mohedano ha assenyalat que de l’11 al 15 de juny se celebrarà la 5a Setmana dels Horaris per donar a conèixer els avantatges en la salut, ambientals i socials i les idees per transitar cap a la reforma horària.

La reforma horària impulsa uns hàbits horaris cívics, potenciant la igualtat entre les persones, i per aconseguir-ho proposa compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina, introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida, avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar i sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

 

Participació