Alcarràs no convida la Guàrdia Civil a la Junta local de seguretat arran de l'1-O

El municipi registra una caiguda dels delictes del 30% en els darrers set anys

Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:23h
Imatge de la junta de seguretat d'Alcarràs
Imatge de la junta de seguretat d'Alcarràs | Aj Alcarràs
Alcarràs (Segrià) ha vist com en els últims set anys s'han reduït un 30% els delictes al municipi. Una dada que manté la mateixa tendència a la baixa any rere any, tot i que en els últims tres mesos les dades presentades pels Mossos d'Esquadra indiquen un lleuger increment dels delictes contra el patrimoni a la població.

Les dades s'han donat a conèixer en el marc de la Junta local de seguretat d'Alcarràs, celebrada aquest dimecres, i en la qual per primer cop l'Ajuntament no ha convidat la Guàrdia Civil, a diferència de juntes anteriors. "La seva actuació el passat 1 d'octubre i el menyspreu amb el qual van tractar als nostres veïns han fet que no veiem adient que avui formessin part d'aquesta reunió", ha argumentat l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra. La sessió també ha servit per començar a preparar la pròxima campanya de la fruita.

Miquel Serra ha fet balanç positiu de les dades ja que "la localitat ha reduït any rere any els delictes des del 2011, decrement que l'alcalde ha relacionat amb "les actuacions policials, a la instal·lació de càmeres de seguretat i a la col·laboració ciutadana, entre altres factors".