Les últimes pluges i el desgel fan augmentar els cabals del rius lleidatans

La crescuda del Noguera Pallaresa inunda algunes finques properes a la llera del riu a Esterri, la Guingueta d’Àneu i Guàrdia de Noguera | L’obertura de la tercera comporta de Sant Antoni inunda més de 10 hectàrees de cereal i alfals al Pallars Jussà

Un pagès indica la zona inundada per l’aigua a Guàrdia de Noguera
Un pagès indica la zona inundada per l’aigua a Guàrdia de Noguera | ACN
Redacció / ACN
09 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:08h
Les pluges de les darreres hores, sumades al desgel de la neu, habitual en aquesta època de l’any, han fet augmentar considerablement el cabal dels rius del Pirineu. En aquest sentit, Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el Pla Inuncat per la crescuda del Garona, que durant la matinada de dimarts va arribar a baixar amb un cabal de més de 98 metres cúbics per segon al seu pas per Bossòst (Val d’Aran). Aquest volum d’aigua representa més del doble del registrat el dia anterior.

Pel que fa al Pallars, el Noguera Pallaresa, al seu pas pel nucli d’Escaló, a la Guingueta d’Àneu, tenia ahir al matí un cabal de més de 82 metres cúbics per segon, gairebé quatre vegades més que 24 hores abans. Tant en aquest municipi com en el d'Esterri d'Àneu, la crescuda del riu per sobre de la seva llera ha afectat algunes finques properes, sense causar, però, mals majors.