El 80% de les companyies participants a FiraTàrrega van aconseguir contractes de programació

Segons un estudi la totalitat de les companyies enquestades considera el certamen com un mercat estratègic i de referència internacional

Imatge d'una de les funcions de la fira
Imatge d'una de les funcions de la fira | ACN
Redacció
09 de maig del 2018
Actualitzat a la 1:11h
FiraTàrrega ha encarregat un estudi del volum i la tipologia de contractació de les companyies amb l'objectiu d'analitzar-ne el pes i la qualitat mercantil. Segons l'estudi, el 80% de les companyies participants l'edició de la fira de l'any passat van aconseguir-hi contractes de programació.

A més, la totalitat de les companyies enquestades consideren el certamen com un mercat estratègic i de referència internacional. L'enquesta forma part dels estudis sectorials que FiraTàrrega encarrega anualment per tal de conèixer de forma analítica i rigorosa diversos aspectes vinculats a l'esdeveniment, com són la contractació professional, però també estudis de comunitats i nivells de satisfacció, estudis d'impacte econòmic a la ciutat o de valor social de la cultura entre la ciutadania.

Aquestes són les principals conclusions extretes de l'enquesta encarregada, per FiraTàrrega a l'empresa Teknecultura en què s'avalua el volum i la tipologia de contractació de les companyies participants en l'edició 2017 de la fira. El document recull, a més, els nivells de satisfacció i la percepció estratègica de les companyies en relació a FiraTàrrega.

L'enquesta assenyala que el 80% de les companyies participants van aconseguir contractes de programació, al seu pas per FiraTàrrega. D'aquestes, el 60% en va aconseguir més de 3 i un 10% més de 10. Segons l'estudi, les companyies de menors dimensions són les que aconsegueixen més contractes. A més de contractacions professionals, una de cada tres va aconseguir altres projectes professionals, com coproduccions de nous espectacles o residències artístiques.