La Paeria repartirà polseres durant la Festa Major i l'Aplec contra les agressions sexistes

Les distribuiran els voluntaris del programa Nits Q, conjuntament amb el kit que conté informació preventiva i de reducció de riscos en les activitats festives i d'oci nocturn

Imatge de les polseres que repartirà la Paeria
Imatge de les polseres que repartirà la Paeria | ACN
Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:19h
L'Ajuntament de Lleida repartirà durant la Festa Major i l'Aplec del Caragol, que se celebraran durant aquest mes de maig, unes 3.000 polseres amb l'objectiu de conscienciar la ciutadania i especialment els més joves contra les agressions sexistes i per "erradicar" conductes d'aquest tipus.

Les polseres, de color lila i amb la inscripció "Lleida, per unes festes sense agressions sexistes", les repartiran els voluntaris del programa Nits Q, que promou una festa saludable, cívica i responsable, conjuntament amb el 'Kit dels plaers' que conté informació preventiva i de reducció de riscos durant les activitats festives i d'oci nocturn.

La iniciativa complementa el Protocol d'intervenció davant la detecció d'una agressió sexista, desenvolupat per la Paeria conjuntament amb entitats de la ciutat. A la vegada, des del programa Nits Q també s'ofereix formació a les persones que estaran a les barres durant la Festa Major sobre dispensació responsable d'alcohol però també per saber com actuar, si fos necessari, en cas que alguna persona els informés o detectessin alguna suposada agressió sexista.

L'Ajuntament de Lleida ha creat una polsera amb la qual es vol conscienciar els lleidatans contra les agressions sexistes, sobretot en activitats festives i d'oci nocturn. Es tracta d'una iniciativa transversal, que s'emmarca dins el programa Nits Q de la Paeria, desenvolupada des les regidories de Serveis a les Persones, d'Igualtat i de Joventut, així com la Guàrdia Urbana, i en la qual també es treballa conjuntament amb els locals d'oci nocturn de la ciutat, amb la Federació d'Hostaleria, els Mossos d'Esquadra, Protecció Civil, l'ATM de Lleida, empreses de seguretat, i de taxis, entre altres agents implicats en l'oci nocturn de la capital del Segrià.

Des de Nits Q, s'instal·larà un punt informatiu el dissabte 12 de maig a la nit –en el marc de la Festa Major- al recinte dels Camps Elisis on els voluntaris repartiran el 'Kit dels plaers' amb informació preventiva i de reducció de riscos durant la nit.

Inclou un decàleg de recomanacions per gaudir de la festa d'una manera cívica i respectuosa amb tothom, informació amb horaris de busos o taxis, una regleta per poder conèixer el límit d'alcohol que pot consumir una persona segons el seu pes i alçada i un preservatiu. Així mateix, aquest kit també s'acompanyarà a partir d'ara de la polsera lila contra les agressions sexistes.