El Síndic de Greuges avisa que la Paeria se salta el reglament del Consell Editorial

Considera que l'òrgan s'ha de convocar de manera periòdica

Àngel Ros i Fèlix Larrosa
Àngel Ros i Fèlix Larrosa | Arxiu
Redacció
07 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:21h
El Síndic de Greuges ha alertat de la mala praxis del govern de la Paeria a l'hora de convocar el Consell Editorial. L'organisme ha respost d'aquesta manera la reclamació de la Crida per Lleida.

El 20 d’octubre del 2017 la formació va demanar una reunió urgent del consell editorial, arran que en la revista de la Paeria d’octubre de 2017 (núm. 288), en l’apartat d’opinió de que disposa la Crida per Lleida, no es va posar el pictograma de “Democràcia” emordassasada tal i com es va sol·licitar des d’aquesta formació i que des de l’abril de 2017 no es convocava aquest òrgan.

La resposta del síndic, segons expedient Q-09840/2017, diu explícitament que en la  funció de “vetllar pel desenvolupament dels diferents mitjans de comunicació públics municipals en el seu funcionament ordinari” cal entendre que implica una activitat de seguiment periòdic, que és difícilment compatible amb el termini transcorregut entre les dues darreres convocatòries que esmenteu en l'informe tramès.”

I afegeix, a més, sobre les funcions d’aquest que “en tant que instrument de participació dels grups polítics en la gestió dels mitjans de comunicació municipals, fos convenient que canalitzés totes les qüestions relacionades amb aquest mitjans”.

Des de la formació es valora molt positivament la resolució del síndic de greuges en tant que suposa una reprovació a l’opacitat i l’obstaculització constant que ha dut a terme l’equip de govern sobre el Consell editorial en el que respecta a les seves funcions, manllevant-li les que li son pròpies, com en la manca de convocatòries de manera periòdica.

La Crida per Lleida – CUP exigeix el compliment de la periodicitat establerta en les normes de funcionament del Consell Editorial així com que s’aturi el buidatge de les seves funcions que es realitza des de l’equip de govern.