La Fira de Titelles revalida l'èxit amb 40.000 espectadors

Companyies, programadors i jurat asseguren que ha estat una de les edicions amb més qualitat i diversitat d'espectacles dels darrers anys

Redacció
06 de maig del 2018
Actualitzat a les 19:28h
Imatge d'un espectacle de la fira
Imatge d'un espectacle de la fira | ACN
La 29a Fira de Titelles de Lleida ha tornat a ser multitudinària, amb més de 40.000 espectadors i gairebé totes les entrades venudes per a les obres de sala. Companyies, programadors i jurat asseguren que ha estat una de les edicions amb més qualitat i diversitat d'espectacles dels darrers anys. Així doncs, el certamen titellaire ha estat un any més un dels esdeveniments culturals més atractius de la capital del Segrià.

Per la quantitat de públic però també pel punt de trobada que suposa per als professionals de les arts escèniques, d'aquí i d'arreu del món, que han pogut veure 26 espectacles, 17 dels quals s'estrenaven a Lleida. Per celebrar el 30è aniversari l'any que ve ja es pensa en un espectacle commemoratiu de gran format i poder programar més obres al gran escenari del teatre de la Llotja.

La 29a edició de la Fira de Titelles ha programat des de divendres fins aquest diumenge 101 actuacions (10 més que l'any passat) de 26 companyies en 27 espais de la ciutat, tant tancats com de carrer. Disset de les obres eren estrenes.

Espectacles per a totes les edats que s'han exposat davant d'uns 170 programadors internacionals i uns 300 professionals acreditats. Pel que fa a l'origen de les companyies, deu són catalanes, vuit de la resta de l'Estat i vuit més internacionals (de països com Itàlia, França, Dinamarca, Holanda, Canadà i Regne Unit).

El co-director de la Fira, Oriol Ferre, s'ha mostrat molt satisfet tant per l'acollida del públic om per l'activitat professional que s'ha generat al voltant del certamen. "El feed-back que ens arriba tant dels programadors, com dels agents i de les companyies que han actuat és molt positiu; els programadors, per una banda, han vist produccions de molta qualitat, per tant, l'hem encertat amb la programació, i, per altra, també les companyies, des de l'altra punt de vista, han trobat programadors de molta qualitat".