Un os mata dues ovelles a Betlan en una finca propera al poble

Ho ha fet en dos atacs, un en la nit del dimecres al dijous i un altre en la nit del dijous al divendres

Redacció
05 de maig del 2018
Actualitzat a la 1:45h
Un os ha matat dues ovelles a Betlan, a la Val d'Aran (Lleida) en una finca propera a la població protegida amb pastor elèctric. Ho ha fet en dos atacs, un en la nit del dimecres al dijous i un altre en la nit del dijous al divendres.

Els agents de Medi ambient han constatat els dos atacs de l'os a ovelles, segons ha informat en un comunicat el Conselh Generau d'Aran en el qual afirma que sorprèn que aquests atacs hagin estat tan propers a la població i recorda que l'any passat es va visualitzar un exemplar d'os en una finca confrontant amb el nucli urbà de Les. "Aquests atacs propers al poble de Betlan prenen una especial rellevància ja que demostren que la proximitat a nuclis habitats no representa cap inconvenient de persuasió a l'hora de produir-se un atac", assenyala el Conselh Generau.

Els agents de Medi ambient del Conselh Generau d'Aran han documentat l'existència de petjades i han recollit excrements al voltant de les ovelles mortes. Els agents han instal·lat càmeres parany per poder fotografiar l'os en cas que torni a aquest mateix lloc.

En aquests últims anys els atacs al bestiar oví més propers a les poblacions d'Aran, s'han produït a la primavera i han disminuït quan arriba l'estiu, quan la tipologia dels mateixos deriva cap a ramats d'alta muntanya.
 

Imatge d'una ovella morta Foto: Conselh Generau d'Aran