Aragonès: «Si la proposta és Artadi, per nosaltres no hi haurà cap problema»

L'adjunt a la presidència d'ERC no descarta el ple d'investidura la setmana vinent després de la trobada de JxCat a Berlín

Pere Aragonès
Pere Aragonès | @MatiCatRadio
Redacció
02 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:36h

Pere Aragonès, durant l'entrevista a Catalunya Ràdio Foto: Twitter @maticatradio


L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha afirmat que si la proposa per assumir la presidència de la Generalitat, "per nosaltres no serà cap problema". Així s'ha pronunciat el diputat republicà en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio preguntat sobre un dels noms que està guanyant força, i més després que aquest matí Jordi Sànchez hagi mostrat que veu a la candidata de Junts per Catalunya amb bons ulls.

Tot i això, Aragonès ha remarcat que ara mateix no hi ha un nom sobre la taula perquè assumeixi la presidència de Catalunya, malgrat que des de la formació republicana asseguren que faran tot el que sigui possible perquè n'hi hagi abans del 22 de maig. Així, ha volgut deixar clar en diverses ocasions que la proposta d'un nom l'ha de fer Junts per Catalunya i que, després de l'anunci que la formació es reunirà a Berlín amb Carles Puigdemont, pot ser que la setmana vinent hi hagi ple d'investidura.

Al voltant dels possibles noms del nou govern, on ell sona com a vicepresident, Aragonès no ha volgut avançar res però creu que "serà un govern que tindrà les mans força limitades".

"Mentre no hi hagi govern, quins interessos ha de defensar al Consell de Política Territorial i Econòmica?", s'ha preguntat el republicà, que ha apuntat que no té sentit assistir-hi si no hi ha govern. Montoro va requerir la seva presència a aquesta trobada amb els consellers d'Economia autonòmics.

Sobre el projecte que tindrà el govern de la Generalitat, Aragonès ha assegurat que "no pararem d'insistir que la qüestió catalana s'ha de tractar de forma política i no judicial". "Perquè està en les nostres mans la part política, cal que l'activem", ha afegit sobre la feina que ha de fer el Govern, tot considerant el que creu que necessita l'executiu: ser una majoria més àmplia per exercir la seva sobirania política i aturar l'ofensiva de l'Estat.