Demanen quatre anys de presó a un exdirector bancari de Lleida per quedar-se mig milió de clients

La fiscalia considera que va manipular les signatures de contractes financers de sis persones i l'Audiència el jutjarà dimecres

Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:02h
Un exdirector d'una oficina de Catalunya Caixa de Lleida s'asseurà dimecres al banc dels acusats a l'Audiència de Lleida, acusat d'apropiar-se de com a mínim 462.298,92 euros de clients. Segons la fiscalia, l'acusat va manipular les signatures de contractes financers de sis clients entre els anys 2008 i 2013.

Així s'hauria quedat amb 399.483,56 euros d'un client i de 62.815,36 corresponents a dos més. Aquestes quantitats les va abonar l'entitat als perjudicats. Així mateix, segons l'escrit del ministeri públic, l'acusat va utilitzar el mateix sistema per fer-se amb els fons de tres clients més, el perjudici econòmic del qual no s'ha pogut determinar.

Per tot això, la fiscalia demana que s'imposi a l'acusat quatre anys de presó per un delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs amb un delicte continuat d'apropiació indeguda, quatre anys d'inhabilitació en l'exercici de qualsevol activitat relacionada amb el sector financer, una multa de 3.300 euros, que torni a Catalunya Caixa els 462.298,92 euros que va haver d'abonar als tres primers clients i que indemnitzi als altres tres amb la quantitat que determini el jutge. Està previst que el judici s'allargui tres dies; el 2,3 i 9 de maig.