Mig miler de persones surten al carrer a Lleida per reclamar més igualtat i millors salaris

CCOO i UGT rebutgen la bretxa salarial entre homes i dones, la precarietat laboral al sector carni i la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors

Redacció
01 de maig del 2018
Actualitzat a les 14:18h
Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | ACN
Mig miler de persones (mil segons els sindicats) han sortit aquest dimarts 1 de maig al carrer a Lleida per reclamar més igualtat, més ocupació, millors salaris i millors pensions, en una manifestació organitzada per CCOO de les Terres de Lleida i la UGT sota el lema "Ara ens toca a nosaltres". Durant la manifestació, que ha sortit de la plaça del Treball i ha recorregut els carrers de la ciutat fins arribar a la rambla de Ferran, s'ha reclamat que es respectin també els drets nacionals i de les dones.

La secretària general de CCOO a les Terres de Lleida, Cristina Rodríguez, ha criticat la bretxa salarials entre homes i dones, la precarietat laboral al sector carni i la pèrdua de poder adquisitiu dels treballadors. El secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, ha recordat que quan la crisi va començar els treballadors van ser solidaris i que ara cal revertir la situació.
 
La secretària general de CCOO a les Terres de Lleida, Cristina Rodríguez, ha explicat que ara toca a la classe treballadores recuperar salaris dignes i acabar amb la precarietat laboral. A les Terres de Lleida hi ha 22.400 aturats, nou de cada deu contractes que es fan són temporals i un de cada quatre dura menys d'una setmana.

A les carreteres el 2017 han mort 12 treballadors lleidatans i 41 han patit accidents molt greus. Hi ha una bretxa salarial del 22,8% entre homes i dones i "ja n'hi ha prou", ha dit. "Cal que les empreses reparteixin els seus beneficis a la classe treballadora", ha reclamat.

En aquest mateix sentit s'ha referit el secretari general de la UGT a Lleida, José Luis Aguilà, que denuncia que 10.000 persones a Lleida no tenen cap ingrés econòmic. Reivindiquen que cap conveni estigui per sota dels mil euros i lamenten que la classe treballadors sempre sigui la perdedora. "Quan la crisi va comença vam entendre que havíem de ser solidaris. Ara, si hi ha guanys, han de revertir als treballadors", ha reclamat.