Una pedregada afecta la plana de Lleida i els pagesos temen per la fruita dolça

Els danys s'hauran d'avaluar més endavant perquè els fruits encara són molt petits, segons Asaja Lleida

Redacció
30 d'abril del 2018
Actualitzat a la 1:16h
Imatge de la calamarsada
Imatge de la calamarsada | Pere Roqué
Una pedregada ha caigut aquest diumenge sobre una àmplia zona del Segrià i part de les Garrigues i el Pla d'Urgell que ha encès les alarmes entre els pagesos, que temen afectacions a la fruita dolça primerenca. Els danys exactes, però, s'hauran d'avaluar més endavant perquè ara mateix els fruits encara són molt petits, sobretot els de pera, però també els de préssec i nectarina, segons ha explicat el president d'Asaja Lleida, Pere Roqué.

Pere Roqué ha explicat que la tempesta ha arribat passades les tres de la tarda des de l'Aragó i ha afectat sobretot partides de l'Horta de Lleida, la població d'Albatàrrec, al Segrià, i s'ha desplaçat cap a Bell·lloc, al Pla d'Urgell, i també cap a Juneda i les Borges Blanques, a les Garrigues. Tot i que encara és d'hora per precisar els danys, el president d'Asaja Lleida dona per fet que hi haurà afectacions als punts on ha estat més forta, com Albatàrrec o la partida de Vinatesa de Lleida. També pot haver afectat, assegura, la cirera de la zona de Gimenells (Segrià).

Segons Roqué, "tot i les previsions meteorològiques que hi havia, sí que ens ha sorprès la gran extensió que ha arribat a tenir aquesta tempesta de pedra". "Ara el primer que caldrà fer és aplicar els tractaments fitosanitaris per tancar les ferides i després cada propietari haurà de decidir si passa o no l'informe a l'asseguradora", ha explicat.

Roqué ha lamentat que cada vegada les pedregades arriben més aviat, quan tot just s'estan contractant les assegurances.