Crumble de poma i nabius

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Crumble de poma i nabius
Crumble de poma i nabius | Dolors Mateu
Dolors Mateu
29 d'abril del 2018
Actualitzat a les 0:46h
La traducció de cumble seria esmicolar, esmollar i el nom d'aquestes postres és per la capa de "molles" que porta a sobre i que al enfornar es transformen en una massa cruixent.


Ingredients per a 4-6 persones:

1kg. de pomes

100 gr. de nabius deshidratats

100 cc de vi dolç

1 iogurt natural grec

2 c / p de canyella mòlta

Per al crumble:

150 gr. de farina

150 gr. d'ametlla mòlta

150 gr. de sucre

150 gr. de mantega en pomada

Poseu els nabius a hidratar amb el vi dolç, un parell d'hores.

Fer la massa , per a això barregeu la farina, l'ametlla mòlta, el sucre i la mantega, amasseu amb la punta dels dits o amb un  robot, fins a obtenir una massa formada per petites boles (en robot uns 2 minuts). Reserveu.

 
Peleu, traieu el cor i talleu a daus petits les pomes, el sposeu en una plata apta per al forn juntamente amb els nabius escorreguts.

Cobriu tot  amb la massa anterior reservada

 
Enforneu a uns 200 º durant uns 25-30 minuts.

Tireu  per sobre una mica de canyella mòlta i serviu-la tèbia  amb una cullerada de iogurt.

NOTA: La mantega en pomada és la mantega tova deixada a temperatura ambient.

** La poma minva a coure, per això ompliu bé el motlle perquè un cop cuit no es vegi enfonsat el crumble.

** c / p = cullera de postres

 

Blog de cuina de la dolors