«Amateur» de Sebastián Perillo, millor llargmetratge i direcció de la Mostra de Cinema Llatinoamericà

El guardó al millor documental se l'endú "Al Otro Lado del Muro" i al millor curt és per a "Matria"

Redacció
27 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:25h
Imatge d'un fotograma de la pel·lícula premiada
Imatge d'un fotograma de la pel·lícula premiada | Mostra Cinema Llatinoamericà
El nom propi del palmarès de la Mostra de Cinema Llatinoamericà és el film argentí "Amateur", escollit pel jurat Millor Llargmetratge de Ficció. La pel·lícula la dirigeix Sebastian Perillo, que també s'endú el Premi Obra Social "la Caixa" al Millor Director.

A més, la protagonista, Jazmín Stuart, ha estat premiada com a Millor Actriu en un guardó compartit amb Maria Ribeiro per "Como nuestros padres". "Al Otro Lado del Muro" -una coproducció entre Espanya i Mèxic de Pau Ortiz-, ha estat premiat com a Millor Llargmetratge Documental i el premi al Millor Curtmetratge ha estat per a "Matria", una producció espanyola d'Álvaro Gago. Aquest any 10 pel·lícules han competit a la secció oficial de llargmetratges, també 10 en la de curtmetratges i 8 en la de documentals. En total, s'han projectat 43 produccions de 12 països.

Els guardons es lliuraran aquest divendres al vespre durant la gala de cloenda que es farà a la Llotja i on també s'oferirà la preestrena de la minisèrie "Vida privada", dirigida per Sílvia Munt, basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra i rodada a Lleida i Cervera. Assistiran a l'acte Aida Folch, Pablo Derqui i Francesc Garrido, els actors protagonistes de la minisèrie que s'emetrà al maig a TV3.

L'organització va seleccionar els títols que han competit a les seccions oficials d'entre els 1.246 treballs presentats (981 curtmetratges, 130 documentals i 135 llargmetratges, la xifra més alta assolida mai a la Mostra.

Tant els membres del jurat que han anunciat el palmarès com el director de la Mostra, Juan Ferrer, han destacat la qualitat dels films a concurs i, sobretot, el gran talent que apunten els nous realitzadors llatinoamericans. Ferrer també ha avançat que la pròxima edició, la 25a, haurà de ser especialment "sorprenent" per tant que sigui "inoblidable".