VÍDEO Quan el PNB prometia no pactar amb el PP perquè «amb el 155 no es juga»

Els dirigents de la formació asseguraven dir "no" a Rajoy de forma clara i meridiana perquè la intervenció de l'autonomia era també "un atac al País Basc"

Andoni Ortuzar, president del PNB.
Andoni Ortuzar, president del PNB. | ND
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 23:54h
Després que aquest dimecres el PNB assolís un acord amb el PP a canvi d'un increment mínim de les pensions de l'1,6%, avui els nacionalistes bascos s'han alineat amb els populars i Ciutadans per tombar les esmenes a la totalitat al projecte de pressupostos generals de l'Estat. El Congrés ha rebutjat per 176 vots en contra i 174 a favor les propostes plantejades per l'oposició. El resultat de la votació permet que els comptes elaborats pel govern espanyol avancin en la seva tramitació a la cambra baixa.
 
Ara bé, on queden les paraules dels dirigents del PNB en què prometien, de forma meridiana, posicionar-se en contra dels comptes de Mariano Rajoy fins que l'executiu central no retirés el 155. L'usuari de Twitter @elprotestofono ha recuperat dos moments clars que deixen en evidència el PNB. El vídeo consta del fragment d'un discurs del president de la formació, Andoni Ortuzar, i unes declaracions als mitjans de comunicació del portaveu del partit basc en el Congrés dels Diputats, Aitor Esteban.