Jorge Drexler, Ramon Mirabet, Dr Calypso i Berri Txarrak, plats forts de la Festa Major de Lleida

L'artista Perico Pastor farà el pregó el pròxim 10 de maig i el cartell és obra de Jordi Jové

Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:08h
L'uruguaià Jorge Drexler actuarà a Lleida
L'uruguaià Jorge Drexler actuarà a Lleida | Arxiu
Aquest dijous s'ha presentat el programa de la Festa Major de Sant Anastasi de Lleida, que enguany se celebra del 9 al 13 de maig. Hi haurà mig centenar d'actuacions musicals amb Jorge Drexler, Ramon Mirabet, Dr Calypso, Berri Txarrak, la M.O.D.A, Angel Stanich, Xavi Sarrià o Joan Masdeu com a plats forts, i amb grups lleidatans com Koers, Enzel o Home Llop, entre altres.

La festa està il·lustrada aquest 2018 amb el cartell de l'artista Jordi Jové i el pregó també el farà un artista lleidatà, Perico Pastor, el 10 de maig. La cultura popular, les activitats infantils o els esports mantenen el seu protagonisme. Enguany, l'ofrena floral al patró Sant Anastasi compleix 50 anys i portaran la imatge els Armats de la Sang, amb motiu del seu 300 aniversari.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la trajectòria de l'autor del cartell, qui ha estat present a la presentació. Jordi Jové ha explicat que, sobre un fons d'una obra seva, amb colors lluminosos que anuncien bon temps, apareixen dibuixos a carbó d'elements populars, com gegants, cavallets i capgrossos, moment d'alegria per als infants. Igualment, l'alcalde ha posat en relleu que l'artista Perico Pastor, qui ja va il·lustrar el cartell de les festes de maig el 2015, sigui el pregoner d'enguany, en l'acte que es farà al Saló de Sessions, amb la proclamació de les pubilles i el lliurament de les medalles i plaques de la ciutat.

La tinent d'alcalde ha detallat el programa. El conjunt de gegants de gegants de Lleida participaran en la sortida del pregó de dimecres i en el seguici dels actes en honor al patró, la imatge del qual serà portada enguany pels Armats dels Dolors, amb motiu del seu 300 aniversari. Una altra dada és que l'ofrena floral compleix 50 anys. El gegants també sortiran a la tarda a la Batalla de les Flors. Dissabte, com a novetat, hi haurà el taller “Fem ballar els gegants!” al Pati de les comèdies. Diumenge es farà la tradicional trobada gegantera. Els diables, a més del seguici el dia de Sant Anastasi, seran els protagonistes del Correfoc de dissabte.

Els esbarts lluiran les seves danses al Festival Folfklòric Internacional de dissabte, amb l'esbart del Sícoris i el Pont d'Arcalís, i diumenge es farà la Roda d'Esbarts Catalònia, on els amfitrions ballaran al costat del Casal Cultural de Dansaires Manresans, l'Esbart Dansaire de l'Hospitalet i el Ball de Gitanes de Santa Perpètua de Mogoda.

Més balls amb les cases regionals, els col·lectius migrants de la ciutat i les sardanes. Hi haurà divendres havaneres i balls de festa major dijous, al Camps Elisis, amb l'orquestra Quartz, i diumenge a la plaça de Sant Joan amb l'Orquestra Maravella.

La música és un dels eixos principals. Les revetlles als Camps Elisis, en els quatre escenaris (Escenari Central, Festes Lleida, Glorieta i Pavelló), agrupen mig centenar d'actuacions. A més de 10 grups lleidatans, com Home Llop, Ponent Roots, Innerfogs o Enzel, hi haurà: la revetlla del 10 de maig amb Angel Stanich, la M.O.DA, Koers (de Lleida); divendres 11 Xavi Sarrià, Burning Witches iconcert de RAC105; revetlla de dissabte, amb les Cases Regionals, amb Berri Txarrak, Ramon Mirabet, Dr. Calypso.

Els Castells de Focs obriran i tancaran la festa, a les 22 h, al marge esquerra del riu Segre el dijous (pirotècnia Tomás) i el diumenge (pirotècnia Igual). Les Firetes s’ubicaran a la zona de Copa d’Or (al costat del Decathlon) del 27 d’abril al 28 de maig.

Pel que fa a les activitats esportives, hi haurà el Dirt Track Ciutat de Lleida, La Cursa Rotària d'orientació al Centre Històric o el campionat provincial de Lleida i tirada preparatòria campionat d'Espanya d'arc tradicional i nu.

Abans i després de la festa

Abans de la festa segueix amb la proposta "Parlem de Festa" que en aquesta ocasió se centra en el Ball de Moros i Cristians de Lleida. Hi haurà la inauguració de l'exposició Pirotècnia de Festa a al Casa dels Gegants o el carrilet de festa major, que passejarà els més petits de les Escoles Bressol Municipals.

A més de la Festa de Moros i Cristians i l'Aplec del Caragol, s’inclou al programa els espectacles Sugar, Con faldes y a lo loco (el musical) o Pool (No Water) a la Llotja, el concert de corals de la Gent Gran o la Nit dels Museus.