Vilanova de Sixena demana als jutjats que s'emeti l'ordre de detenció de Lluís Puig

Després de la no compareixença en la declaració a Osca on estava citat per no haver lliurat a l'Aragó les 44 peces del Monestir de Sixena que hi havia al Museu de Lleida

Santi Vila i Lluís Puig, en primer terme
Santi Vila i Lluís Puig, en primer terme | ACN
Redacció
26 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:19h
L'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español, ha presentat aquest dijous al matí als jutjats d'Osca la sol·licitud formal perquè es dicti una ordre de detenció internacional del conseller de Cultura destituït pel 155, Lluís Puig, que es troba a Bèlgica.

Ho ha fet després que ahir dimecres Puig no compareixes a declarar a Osca juntament amb l'exconseller Santi Vila, a qui se'ls acusa de no haver lliurat a l'Aragó les 44 peces del Monestir de Sixena que hi havia al Museu de Lleida.

Jorge Español demana també que es posi en coneixement d'aquesta situació de Lluís Puig al tribunal de Brussel·les. Lluís Puig ja va dir ahir dimecres en relació a les acusacions d'Aragó que ell es va limitar a complir els "mandats legals" i va descartar que es demani la seva extradició arran del cas Sixena.

Així mateix també va indicar que va enviar a Osca un representant del gabinet d'advocats que va posar de manifest que li era impossible traslladar-s'hi per "una qüestió de compliment amb la justícia blega".