El pantà de Sant Antoni torna a desembassar aigua dos anys després

Torna una de les imatges més buscades de l’any al Pallars: el salt d’aigua de la presa | La presa de Sant Antoni desembassa 155 m³/s d’aigua i en rep 91,5 de la Noguera Pallaresa

25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 23:33h
El salt d’aigua, aquest matí, a la presa de Sant Antoni
El salt d’aigua, aquest matí, a la presa de Sant Antoni | Arnau Ubach
Després d’unes quantes setmanes experimentant un creixement continuat del seu nivell d’aigua, l’embassament de Sant Antoni ha arribat aquest dimarts al límit de la seva capacitat. És per aquest motiu que la companyia Endesa va obrir ahir, pocs minuts després de les 9 de la nit, una de les comportes de la presa per deixar anar l’aigua sobrant. Aquest matí ja ha obert la segona.

La presa desembassa 155 m³/s d’aigua, la sortida de la qual dependrà, en gran mesura, de les prediccions meteorològiques i de la velocitat del desgel. En aquest sentit, els rius del Pirineu baixen molt plens i el Noguera Pallaresa, al seu pas per Collegats, porta 91,5 m³/s. Les previsions són que el desembassament es perllongui durant força dies donat que encara hi ha molta neu per fondre a les muntanyes.

Una imatge buscada

La cascada i el salt d’aigua que es forma és, sens dubte, una de les imatges més gravades i fotografiades de l’any al Pallars Jussà. Enguany els pallaresos han hagut d’esperar dos anys per tornar a veure aquest espectacle tan singular, que es pot veure en directe a través d’aquesta càmera web.