Una empresa de Bellpuig guanya el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018

La fruita guanyadora és molt gustosa, amb un nivell de dolçor molt elevat i una acidesa baixa

Imatge de l'entrega del premi
Imatge de l'entrega del premi | Diputació Lleida
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 18:10h
El president de la SAT Apetit Fruits de Bellpuig (Lleida), Joan Bernaus, ha rebut aquest dimecres a la Diputació de Lleida el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 organitzat per l'organització agrària Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

El grup d'experts entrenat per IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) destaca que la poma d'Apetit Fruits és molt gustosa, amb un nivell de dolçor molt elevat i una acidesa baixa, ha informat JARC en un comunicat.

Els experts afirmen que la poma de l'empresa guanyadora a la segona edició del premi "és una fruita sucosa i cruixent, que té una aparença molt bona, i que conjuga la simetria en la forma amb un color verd groguenc". Apetit Fruits és una empresa amb més de quaranta anys que comercialitza 20.000 tones de fruita, entre pomes, peres, préssecs, nectarines, paraguaians, nectarines planes, albercocs i cireres. A més, disposa de la certificació Global Gap de bones pràctiques agrícoles.

El cap sectorial de la fruita dolça de JARC i de COAG, David Borda, ha volgut agrair el suport dels col·laboradors i patrocinadors per ressaltar la tasca dels fructicultors en la cerca constant de millores en la qualitat i ha demanat a uns altres agents de la cadena alimentària que també han d'implicar-se per assegurar-se que la fruita arriba al consumidor en el punt òptim de maduració.

"Volem remuntar el baix consum de fruita a Espanya mitjançant l'oferiment d'un producte de gran qualitat", ha afirmat David Borda, qui ha recordat que amb el premi, la seva organització vol contribuir a definir els paràmetres que marquen l'excel·lència en aquesta varietat de fruita.

"Es tracta d'establir, objectivament, allò que es considera una poma Golden Premium. Ha de servir als productors per millorar en qualitat i preu, i als consumidors per exigir aquest nivell", ha esmentat.