La candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern es fixa l'objectiu del 2030

Autoritats pallareses participen en la reunió anual de la taula de treball

Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:47h
Fotografia de grup dels membres de la taula de treball dels Jocs Olímpics
Fotografia de grup dels membres de la taula de treball dels Jocs Olímpics | Generalitat
Catalunya vol acollir els Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030. Així ho farà saber al Comitè Olímpic Internacional (COI) i en aquesta línia ara es treballarà per elaborar una proposta detallada i aconseguir el consens institucional necessari. 

El passat divendres es va celebrar la reunió anual de la taula de treball permanent de la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics. Una trobada en la que hi van participar el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tremp, Francesc Castells. 

Els treballs tècnics fets fins ara són favorables a la presentació d’una candidatura d’acord amb els criteris establerts pel Comitè Olímpic Internacional en la seva "Agenda 2020" i en les noves normes aprovades per a la selecció i organització dels Jocs.

La taula de treball per a la candidatura Pirineus-Barcelona es va constituir fa un any amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català, sota el lideratge de la Generalitat de Catalunya. El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va recordar en aquesta trobada que la candidatura estava pensada perquè fos "de país", i que per tant ha de comptar amb la complicitat dels alcaldes de Barcelona, del Pirineu i de la resta d'institucions.