Vila diu que sobre Sixena es va fer «tot el que es podia fer» i espera que s'arxivi el cas contra ell

Recorda que es van lliurar a l'Aragó les obres d'art del MNAC en compliment de l'ordre judicial i lamenta la politització i judicialització del conflicte

Santi Vila
Santi Vila | Adrià Costa
Redacció
25 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:47h
L'exconseller de Cultura, Santi Vila, ha declarat aquest dimecres als jutjats d'Osca que sobre el cas Sixena "es va fer tot el que es podia fer".

En aquest sentit, ha recordat que l'ordre judicial es va complir "parcialment" ja que es van traslladar a l'Aragó les obres d'art que estaven al MNAC. Amb les obres del Museu de Lleida, però, ha reconegut que es va trobar davant un conflicte entre uns requeriments judicials i l'obligat compliment de la Llei de Patrimoni i de Museus de la Generalitat, que protegia la unitat de la col·lecció.

Vila ha estat declarant durant mitja hora al jutjat d'instrucció 3 d'Osca i ha respost les preguntes de la fiscalia i de la jutgessa però s'ha negat a respondre les preguntes de l'acusació particular, representada per l'advocat de Vilanova de Sixena, Jorge Español. L'exconseller espera que la jutgessa acabi arxivant el cas contra ell i el seu successor en el càrrec, Lluís Puig, perquè creu que van ajustar la seva conducta a dret. Lamentablement, però, ha afegit, el conflicte s'ha polititzat i judicialitzat per interessos externs a l'àmbit cultural i de patrimoni.