Transport

FGC elimina un pas a nivell de la línia Lleida-La Pobla a Vilanova de la Barca

Actualment n'hi ha 21 en servei i 7 en projecte de redacció per a ser eliminats

per Redacció , 24 d'abril de 2018 a les 17:42 |
Imatge del pas a nivell eliminat al nucli de Vilanova de la Barca | FCG
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat els treballs per a la eliminació del pas a nivell número 10 situat a Vilanova de la Barca (Segrià). Segons l'establert en el conveni signat amb l'ajuntament de Vilanova de la Barca, l'eliminació d'aquest pas a nivell també ha comportat la millora i eixamplament del camí que circula paral·lel a les vies i que connecta amb el pas a nivell número 9, situat a 300 metres.

Des de que al 2005 la línia entre Lleida i La Pobla de Segur va ser traspassada de l'Estat a la Generalitat s'han eliminat 4 passos a nivell. A més, FGC ha dut a terme millores tècniques en tots els passos a nivell de la línia per incrementar-ne la seguretat. Actualment, hi ha 7 passos a nivell que estan en projecte de redacció per a ser eliminats. A la línia Lleida-La Pobla hi ha actualment 21 passos a nivell en servei.


Els passos a nivell es classifiquen en tres categories: A, B i C. Els tipus A estan protegits per senyalització fixa, els tipus B estan protegits amb semàfors i els tipus C amb barreres automàtiques.

A la línia Lleida-La Pobla hi ha actualment 21 passos a nivell en servei. Tots ells acompleixen amb els nivell de protecció que legalment els correspon segons la tipologia que s'estableix a la normativa vigent en matèria de passos a nivell. D'aquests 21 passos, 13 són del tipus C, 7 del tipus B i 1 del tipus A.

 

Participació