Nomenclàtor

Cervera inaugura el carrer de l'1 d'Octubre

Substitueix el nom de carrer Duque de Ahumada després d'un procés de participació en què els veïns van poder votar entre cinc opcions diferents

per Redacció, 23 d'abril de 2018 a les 17:45 |
Imatge de la inauguració del carrer | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la Paeria de Cervera ha organitzat un acte en el qual s'ha descobert la nova placa del carrer de l'1 d'Octubre, a l'antiga caserna i que substitueix el nom de carrer Duque de Ahumada, fundador de la Guàrdia Civil.

L'alcalde Ramon Royes ha dit que "el nom del carrer és un reconeixement a totes les persones que van fer possible el referèndum de l'1 d'octubre de 2017". El canvi de nom va venir motivat després d'un procés de participació obert als veïns que van votar "1 d'Octubre" com a nom per batejar de nou aquest carrer. L'opció va rebre el 48% dels vots dels prop de 400 cerverins que van participar-hi. Les altres quatre opcions que podien escollir els veïns eren el de carrer de la Democràcia, de la Diversitat, de Magdalena de Montclar i de Dr. Josep Salvany Lleopart.


A sota de la placa del nom del carrer s'ha instal·lat un rètol explicatiu del motiu del canvi:
​"Pretén ser un homenatge a totes les persones que van fer possible el referèndum el dia 1 d'octubre. Aquella jornada, desgraciadament, es van viure les terribles càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. L'antiga caserna de la Guàrdia civil, ubicada en aquest carrer, va ser aquell dia un col·legi electoral on els ciutadans van poder exercir el seu dret a vot".

 

Participació